Ook een brief ontvangen van een mede-wijkbewoner? Doe mee!

Nieuw initiatief: Letter voor Letter – brieven schrijven en ontvangen, nét als vroeger! Lees er alles over.

Briefwisseling

Een brief schrijven. Dat is nou typisch zo’n voorbeeld van iets wat vroeger de normaalste zaak van de wereld was, maar tegenwoordig een uitzondering. Niet zo gek, nu bijna iedereen een telefoon of computer heeft om berichtjes te sturen. Maar een brief schrijven; dat is toch echt wat anders dan een sms, een appberichtje of een e-mail. Dat hoeven we de oudere inwoners van Klarendal en Sint Marten niet te vertellen. In een brief neem je nét wat langer de tijd om je verhaal te vertellen.

Ook mooi aan een brief schrijven; meestal krijg je er één terug. Voor je het weet ontstaat er een briefwisseling, waarin twee mensen de tijd nemen voor elkaars verhalen. Hoe groot of klein die ook mogen zijn.

Wij, een groep samenwerkende organisaties en het diaconaal inloophuis Sint Marten dachten: zo’n briefwisseling, daar kunnen weleens heel veel mensen behoefte aan hebben. Zeker in deze tijden, waarin we op zo’n grote afstand staan van elkaar.

Letter voor Letter

Daarom beginnen we met Letter voor Letter. Een initiatief waarin wijkbewoners elkaar brieven schrijven over wat hun bezig houdt. Hoe werkt het? Heel simpel. Meld je aan via Mirjam Schuilenga (contactgegevens onderaan). Je hoeft alleen maar te zeggen dat je graag een brief zou willen ontvangen, of dat je er één wilt sturen. Dan zorgen wij ervoor dat je een brief krijgt, of dat die van jou wordt bezorgd bij iemand anders.  Daarvoor fietst straks een speciale postbode door de wijk!

Hier vind je informatie over deze activiteit die in de wijk Malburgen al succesvol verloopt.

Misschien goed om nog even te zeggen: Iedereen kan meedoen. Een brief kan en mag over van alles gaan: over je hobby, je verleden, een tv-programma, je zorgen, je dromen, je (klein-)kinderen, je angsten, vriendschap, je gezondheid, de maatschappij, en ga zo maar door. Vind je het leuk om ook postbode te worden, dat kan. Ook daarvoor kun je je bij Mirjam aanmelden.

Hopelijk kunnen we de komende tijd veel brieven bezorgen!

Hartelijke groeten van Mirjam Schuilenga,
Telefoonnummer: 06-15150061
Mail: mirjam@stichtingdekim.nl


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 17 =