Vijf jaar geleden ontstond een wekelijkse schrijfclub, toen onder de naam Klinkerbreed. De WoordenWerkplaats is ondertussen onderdeel van het Inloophuis, jubileert en maakt iets moois voor de wijk.

Woordkunstenaars

Het clubje bestaat gemiddeld uit tien deelnemers en vanwege coronatijd, komen zij op maandagmiddag wisselend bij elkaar in Inloophuis Sint Marten. Drie van hen zijn begeleiders die een roostertje uit zetten voor deelnemers, waar ook thema’s en werkvormen aan zijn gekoppeld. Maar niets hoeft: samen zijn en spelen met woorden is voor sommige deelnemers genoeg.

Thema’s kunnen dichtvormen zijn, verbondenheid, veranderingen, onzinversjes en bakerrijm of seizoen gerelateerd. Soms laat de club haar pen de loop gaan op papier door alleen maar naar muziek te luisteren. 

Lustrum – Cadeau aan de wijk

Vanwege het vijfjarig jubileum is de club gaan spelen met het getal 5: bijvoorbeeld een speciaal bedacht ‘vijfje’ naast een ‘elfje’ (een gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 regels), of een numerologische vertaling. Maar ook hier gold: dat hoefde niet persé.

Als de tekst maar leesbaar op een A4 uitgeprint kon worden; na Pasen is de schrijfclub bezig gegaan alle teksten op A4 te versieren en te lamineren, om vervolgens cadeau te doen aan de wijk. De resultaten zullen opgehangen worden op meerdere locaties om met wijkbewoners te delen, zoals De Wasplaats, De Nieuwe Hommel, Molen de Kroon en Huis van Puck.

Gefeliciteerd!

LEES HIER MEER OVER DE WOORDENWERKPLAATS


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 14 =