Op donderdagmiddag 11 juni is er voor alle vrijwilligers van de corona hulpdienst op het pleintje voor het Inloophuis een borrel georganiseerd. Wethouder Martien Louwers kwam alle aanwezigen bedanken voor al hun diensten!

Samenwerkende partners

De corona hulpdienst is al direct halverwege maart in het leven geroepen. Organisaties als De Wasplaats in Klarendal, Vitale Verbindingen vanuit De Nieuwe Hommel in Sint Marten, Rijnstad overkoepelend, het Wijkteam, Villa Klarendal en uiteraard het Inloophuis hebben handen ineen geslagen en vrijwilligers geworven in de wijken, om een telefonische hulpdienst beschikbaar te stellen, een boodschap voor een buur te doen, muziek op straat te maken en soepen te koken op meerdere locaties.

Volgens de wethouder lieten Sint Marten en Klarendal daarmee in Arnhem een proactieve houding zien en namens de gemeente dankte zij alle vrijwilligers warm voor hun broodnodige diensten in deze rare tijden!

Nog steeds

De corona hulpdienst (totaal maar liefst 130 vrijwilligers meldden zich beschikbaar, die waren bij lange na niet allemaal nodig) houdt langzaam op te bestaan. Enkele relaties tussen vrijwilliger en hulpbehoevende zijn duurzaam geworden. De telefoondienst is terug naar zijn oude modus – DE BURENHULP op 06 4424 8687 – en de soep blijft nog even.

Iedere dinsdagmiddag om 16.30u staat er tot het einde van de maand juni een grote pan soep klaar in het steegje richting de binnentuin achter de Maarten van Rossemstraat.

Neem je pannetje mee!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − vier =