Vrijwilligers gezocht!

Inloophuis Sint Marten is verwelkomt graag begeleiders voor verschillende activiteiten! Momenteel kan de het team van de Inloopochtend extra handen gebruiken. En de Woordenwerkplaats zoekt begeleiders die hun liefde voor taal willen delen met onze bezoekers.

Gastvrouwen en -heren gezocht!

Elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er in het Inloophuis een Inloopochtend voor buurt- en stadsbewoners. Het Inloopteam, minimaal twee gastvrouwen/-heren per ochtend, heet bezoekers hartelijk welkom en zorgt voor alledaagse gezelligheid: zij spelen een spelletje met bezoekers, nemen samen het nieuws of de krant door of bieden een luisterend oor. Ook zorgen zij dat er verse koffie en thee is en dat er wat lekkers klaarstaat. Na afloop zorgen zij dat de inloopruimte en de keuken weer netjes zijn voor de volgende gebruikers.

Ieder mens is uniek, zo ook onze bezoekers. Vrijwilligers hebben oog en oor voor hen. Zij kunnen goed luisteren en hebben een vriendelijke, open houding. Vrijwilligers kunnen óók, wanneer nodig, duidelijk zijn over regels en gewenste omgangsvormen.

Eens per maand komt het inloopteam samen met coördinator en bestuur voor overleg, ontmoeting en begeleiding.

Schrijfclub de WoordenWerkplaats zoekt begeleiders

Hou je van schrijven, verzonnen verhalen, zelf beleefde avonturen, gedichten, gedachten?

Heb je ook ervaring met verschillende soorten van schrijven, misschien zelfs cursussen of workshops gevolgd en zou je jouw kennis en vaardigheden samen met je liefde voor het schrijven willen delen met en overdragen aan anderen? In ons enthousiaste team van schrijfclubbegeleiders is er ruimte ontstaan:  nieuwe mensen zijn van harte welkom!

Begeleiders leveren bij toerbeurt een thema voor de schrijfclubmiddag, zij kiezen ook de werkvorm. Bij de bijeenkomsten zijn altijd minimaal twee begeleiders aanwezig. Het rooster voor de keren dat je een thema mag leveren of als tweede begeleider nodig bent wordt in overleg steeds voor een ‘blok’ gemaakt. Het schooljaar verdelen we in drie ‘blokken’: september tot kerst, januari tot Pasen en Pasen tot zomervakantie. Globaal ben je per blok een keer of zeven ingeroosterd.

De schrijfclub bestaat uit een aantal bijzondere deelnemers, van dertigers tot zeventigplussers, die veel van elkaar verschillen, maar allen van schrijven houden.

Onze bijeenkomsten zijn op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het Inloophuis Sint Marten. In schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Wil je meer weten of je aanmelden?

Stuur jouw reactie naar sietske@inloophuissintmarten.nl. We horen graag van je!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =