Sietske Nieboer- nieuwe coördinator van het Inloophuis

Vanaf 1 augustus gaat Sietske Nieboer vier dagen in de week als coördinator aan de slag in Inloophuis St. Marten. De hoogste tijd om kennis met haar te maken!

Ze staat te popelen om te beginnen, vertelt ze. “Het is zo’n fijne plek. In het Inloophuis is iedereen welkom, op zijn eigen manier. Mensen kunnen zichzelf zijn in het contact met anderen.” Ook spreekt het haar aan dat de bezoekers en vrijwilligers het Inloophuis vormgeven, dat het niet van bovenaf gebeurt maar vooral door de mensen zelf. Ze ziet ernaar uit iedereen te leren kennen. “Mooi om met mensen momenten te delen die goed zijn.”

De achtendertigjarige Sietske groeide op in Groningen en heeft daar ook godsdienstwetenschappen gestudeerd. Deze studiekeuze kwam voort uit een interesse voor zingeving. “Vragen als ‘wat is het goede?’ waardoor je je laat leiden, wilde ik begrijpen”, licht ze toe. “Je leert veel over de religies en wat deze betekenen in het leven van mensen.”

Ze vertelt over haar hobby’s, dat ze graag zingt – “leuk om aan te schuiven bij het Inloopkoor!”- , tuiniert en met textiel werkt: breien, naaien, weven en het schilderen met vilt.

Sietske begon haar loopbaan als jeugdwerker in Den Haag. Enthousiast vertelt ze hoe ze door het volgen van een introductiecursus Presentie op het spoor kwam van het buurtpastoraat. Presentie is een door Andries Baart beschreven manier om je in contact bewust te worden van de aannames die je over de ander hebt, en hoe je deze kan parkeren zodat je onbevangen kan luisteren, zonder meteen een oplossing te willen bieden. Ze maakte de stap om als buurtpastor te gaan werken.

Ondertussen had ze ook haar man Shahram ontmoet en was het stel in Amsterdam gaan wonen. Ze kregen een zoon, de inmiddels zesjarige Aram. Met een peuter in een huis zonder tuin en balkon was het tijd voor iets anders, besloten ze. Via vrienden in Oosterbeek, vonden ze daar in 2019 een huis.  In die tijd kwam haar werkzame leven plots stil te staan; geveld door de gevolgen van trombose, had ze tijd nodig om te herstellen. Maar inmiddels kan ze weer aan het werk. Dit keer in de rol van coördinator, waar ze haar interesse in mensen kan combineren met het zorgdragen voor een gastvrije plek.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + negentien =