De Grote Puzzel van Samen

Op maandagochtend 13 juni is in het Inloophuis Sint Marten de Grote Puzzel van Samen gepresenteerd. Met dit project wil het Wijkatelier senioren uit de wijken Sint Marten en Klarendal in het zonnetje zetten. Na een bezoek aan de ouderen zijn hun bijzondere levensverhalen verwerkt in beelden en teksten. Hiervan is een puzzel gemaakt. 

Tien senioren uit de wijk deden met het project mee. Bij de presentatie legden ze samen met de begeleidende vrijwilligers de puzzelstukken. Bij het leggen van de puzzel bleken de verschillende verhalen van de deelnemers overeenkomsten te hebben en een goede aanleiding om verder met elkaar in gesprek te gaan.

Beer Liedmeier van het Wijkatelier initieerde het project. De Grote Puzzel van Samen biedt de kans om met ouderen in de wijk in gesprek te komen en mensen met elkaar te verbinden. Maar dat niet alleen, ook zijn de bijzondere levens van de deelnemende senioren uit de wijk in kaart gebracht en is hun geschiedenis voor de wijk ontsloten. Vanuit het Wijkatelier heeft Petra Bouwens als uitvoerend kunstenaar de verhalen in tekeningen verbeeld.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente en met medewerking van het SWOA.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + 9 =