Wijkatelier maakt mooie dingen voor mensen in de wijk

Vanaf donderdag 18 maart start er weer wekelijks een Wijkatelier. Ditmaal op twee manieren: je kan meedoen in het Inloophuis, óf je doet via Zoom op afstand mee. Iedereen is welkom en het is gratis. Natuurlijk werken we coronaverantwoord. Hoe meld je je aan? Onderaan dit bericht informatie daarover.

Wat kan je doen in het Wijkatelier?

Je kan er werken aan je eigen beelden en teksten. Daarnaast is er altijd een opdracht waar je ook aan mee kan doen. Er is minstens een professionele kunstenaar/docent aanwezig, die begeleiding biedt, als je dat op prijs stelt. Kan wel, hoeft niet. Wie weet vind jij het fijn om rustig je eigen ding te doen, terwijl je wel in gezelschap verkeert. Doe wat goed bij jou past.

Wijkatelier in beweging

De gezamenlijke opdrachten zijn er dit jaar op gericht mooie dingen voor mensen in de wijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan papieren bloemen, bloemslingers, of zelfgemaakte vogeltjes. Kwetsbare mensen in de wijk kunnen dan een opsteker vanuit het Wijkatelier krijgen, een papieren roos bijvoorbeeld, of een ander kleinood.

De kuskistjes van afgelopen jaar

Vorig jaar zijn er kuskistjes gemaakt, een soort van relikwiekistjes over het wijkleven. Eigenlijk hadden we die willen presenteren tijdens de nieuwjaarsborrel van het Inloophuis, maar daar stak corona een stokje voor 🙁

Als er veiliger tijden aanbreken komen we daar nog op terug.

Meedoen of meer weten: stuur een mailtje naar beer@solavirtute.nl of meld je aan bij www.facebook.com/wijkatelier, dan ontvang je notificaties over de evenementen. 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + een =