Plan Diamant! Wat is het en voor wie?

Plan Diamant helpt mensen die wel een steuntje kunnen gebruiken. Bij allerlei zaken, zoals het invullen van formulieren, het vinden van rust in je hart, het werken aan je gezondheid. Het duurt drie maanden en er is nog plek!

Plan Diamant is heel breed dus. Dat komt omdat we altijd uitgaan van de wensen en behoeftes van de persoon die we ondersteunen. We bewegen met de deelnemer mee, bieden steun wanneer dat nodig is, en staan naast je wanneer je daar behoefte aan hebt.

Basisvaardigheden en talenten

In de grond ondersteunt Plan Diamant je bij het ontwikkelen van je basisvaardigheden, zoals bijvoorbeeld omgaan met de computer, omgaan met geld, het regelen van afspraken met de gemeente en het goed begrijpen en opvolgen van medische adviezen. Daarnaast kunnen we je helpen bij het vinden en volgen van een passende opleiding en/of werk.

Een Plan Diamant Traject duurt ongeveer 3 maanden. Aan het begin vragen we je een (anoniem) formulier in te vullen: hoe is het met je en welke steun kan je gebruiken? Aan het einde van het traject doe je dat dan weer. Zodat we kunnen zien of Plan Diamant jou geholpen heeft. Daarnaast nodigen we je uit om als afsluiting een kleine bijeenkomst voor je familie en/of vrienden te houden. Daarin laat je zien wat jouw talenten en jouw levenskrachten zijn. Zodat we samen kunnen genieten van de diamant die jij bent. Vandaar de naam: Plan Diamant. Jij bent die diamant!

Er is nog plek in Plan Diamant!

Ken jij iemand die wel zo’n steuntje kan gebruiken? Of wie weet is het iets voor jou? Geef het door aan buurtpastor Ellie Smeekens, aan coach Rick Jansen of je stuurt een mailtje naar: beer@solavirtute.nl


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =