Hoewel 2020 startte met allerlei corona maatregelen, kwam er in juni langzaamaan toch weer een beetje leven in het Inloophuis. Voorzichtig, op anderhalve meter afstand en met gezond verstand, beginnen we aan het najaar vol met nieuwe activiteiten.

Terugblik corona zomer

In juni, nadat het Inloophuis twee maanden dicht was geweest en toen corona maatregelen landelijk werden versoepeld, startte tevens iedere dinsdag- en donderdagochtend de inloop weer. Maar bezoekers kwamen voornamelijk op uitnodiging, zodat de ruimte van het Inloophuis controleerbaar bleef. Vaak was de inloop ook buiten op het plein: het weer was tenslotte prachtig.

Tussentijds is er vanuit het Inloophuis met samenwerkende organisaties iedere dinsdag soep gebracht naar binnentuin tussen de Schrassertstraat, van Hasseltstraat, Nijhoffstraat, Marten van Rossemstraat: bewoners kwamen met een pannetje soep halen.

Op vrijdagochtend gingen bezoekers ook weer samen zingen, aanvankelijk alleen buiten op het plein voor het Inloophuis. Later trok de groep ook weer naar binnen en zong op gezonde afstand van elkaar de ochtend bij elkaar.

Tijdens de gehele zomervakantie waren er iedere dinsdag ‘Verbindende Zomeractiviteiten‘ in samenwerking met Vitale Verbindingen: op 12 uur soep en opvolgend workshops in zowel het Inloophuis als De Nieuwe Hommel.

Najaar breekt aan, nieuwe activiteiten

Nu het weer langzaamaan wat minder wordt, kan het zijn dat we dat we bij de inloopochtenden niet altijd meer buiten kunnen zitten. Zonder daar vaste afspraken over te maken, willen we proberen de inloop zoveel mogelijk voor iedereen open te houden. Het kan zijn dat we soms gebruik moeten maken van een verdeling in een “vroege” en “late” groep bezoekers, maar we gaan ervan uit dat we hier samen met jullie wel uitkomen. We hopen op jullie begrip en hopen jullie snel weer te zien.

Ondertussen start er in samenwerking met De Wasplaats in Klarendal iedere donderdag een wekelijkse wandelclub: vanaf 3 september kun je wekelijks om 13u een wandeling maken; alle wandelingen hebben een thema.

Op maandag 7 september start er om 10u voor het eerst een Kunstenmakers ochtend: laat je verrassen door de mogelijkheden die er aangeboden worden. Deelname is gratis.

BEKIJK HIER ALLE ACTIVITEITEN IN HET INLOOPHUIS