Wil jij buurtmaatje worden voor een medewijkbewoner?

Als buurtmaatje bezoek je wijkbewoners die eenzaam zijn. Je kunt ook samen activiteiten ondernemen zoals wandelen, boodschappen doen, ergens een kopje koffie gaan drinken. Wij willen ons team vergroten. Sluit jij aan?

Er zijn nu buurtmaatjes actief in de wijk, maar we willen de activiteiten uitbreiden. Landelijk is er aandacht geweest voor eenzaamheid tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober.

Ook in Arnhem staat het onderwerp op de agenda. Uit onderzoek blijkt dat liefst 37% van de Arnhemmers zich eenzaam voelt. De gemeente wil dat mensen beter de weg vinden naar aanwezige voorzieningen. Volgens de gemeente weten bewoners en professionals veelal niet wat er aan voorzieningen, zoals bijvoorbeeld maatjesprojecten, zijn. Een eerste aanzet is VEIA (Voor Elkaar In Arnhem). Dit initiatief moet meer samenhang en afstemming brengen tussen partijen die eenzaamheid willen aanpakken.

Heb je interesse of wil je eerst wat meer informatie?  Stuur dan een mail naar de coördinator: buurtmaatjes@eusebiusparochie.nl. Of spreek je boodschap in op 06-19418829.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =