Buurtmaatjes

De Buurtmaatjes zijn een groep vrijwilligers die ondersteuning en hulp op maat bieden aan buurtbewoners in St. Marten, Spoorhoek en Klarendal. Van op bezoek gaan bij eenzaamheid tot meegaan naar het ziekenhuis of een andere instantie, van opruimen tot computerhulp: zij zijn Buurtmaatjes.

Onze coördinator

Sinds 1 juli 2019 is Marijn Pikaar de (vrijwillige) coördinator van de Buurtmaatjes. Marijn is elke donderdag van 10:00u tot 12:00u uur aanwezig in het Inloophuis.

“Ik heb tijd over en wil iets voor anderen betekenen. Deze vorm van vrijwilligerswerk past bij mij omdat het flexibel is.” 

Hettie (28 jaar)

“Contact met mijn buurtgenoten vind ik belangrijk. Het Buurtmaatjesproject helpt mij met het leggen van contacten.”

Theo (77 jaar)

“Ik ben buurtmaatje omdat ik hoop dat er ook gezorgd wordt als ik later zelf hulp nodig heb.”

Ben (43 jaar)

Ook Buurtmaatje worden?

Of een Buurtmaatje op bezoek?

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij je flexibel bent en iets voor buurtgenoten kunt betekenen? Het Buurtmaatjesproject brengt je in contact met buren die een beetje hulp kunnen gebruiken. Hoe je die hulp invult, hoe vaak je contact hebt en hoe lang je Buurtmaatje bent, gaat in overleg.

Ik kon er niet toe komen alleen de deur uit te gaan, maar wilde het wel graag,  voel me  soms eenzaam.  Met mijn buurtmaatje samen lukt het wel.  Ik kijk er wekelijks naar uit.“ Paulien (62 jaar)

Heb je behoefte aan iemand die regelmatig bij je langs komt, of weet je iemand die dat fijn zou vinden?

Marijn is te bereiken via T: 06-19418829 | e-mail: buurtmaatjes@eusebiusparochie.nl | of loop op donderdag van 10:00u tot 12:00u even binnenin het Inloophuis van Slichtenhorststraat 34.

R.K. Parochie Sint Eusebius & College van Diakenen

Het Buurtmaatjes project wordt mogelijk gemaakt door R.K. Parochie Sint Eusebius – de lokale gemeenschap van gelovigen, en de Protestante Gemeente Arnhem – het College van Diakenen is vanuit de kerk gericht op de Arnhemse samenleving onder het motto: Helpen waar geen helper is.

Dit betekent dat de diaconie mensen helpt die nergens anders meer terecht kunnen.